Официален вносител на Годжи Бери, диетични семена, екзотични сушени плодове и ядки.

  • Паула Фруутс ЕООД - Враца
  • +359 876 63 01 03
  • +359 897 83 03 64
  • paula_fruits@abv.bg
  • Всички цени са обявени за 1 кг.

Синя Боровинка - Диворастяща сушени цели плодове

Доставка с Transpress - До адрес
37,00 лв
Синята боровинка сe свързва със способността й да запазва зрението и да го лекува. Но това не е единственото й качество. Основното й богатство са антиоксидантите.
Количество

Те свързват свободните електрони и по този начин не допускат образуването на недоброкачествени тумори,като въздействат върху организма на клетъчно ниво. Синята Боровинка се оказва добро средство в профилактиката срещу ракови заболявания. Антиоксидантите на боровинката се наричат антоцианини.

Тя притежава огромни количества от това вещество,повече от репичките, къпините, ябълката,червеното зеле и тъмното грозде. Тя е много богата на въглехидрати, калий, калций, фосфор и магнезий. В нея има органични киселини, натрий, мед, желязо и други минерални вещества. Освен витамин С, в Синята Боровинка се съдържат витамини В1, В6, РР и пантотенова киселина.

Синята боровинка е наситена на пектини, които имат свойството да пречистват стомаха от продукти на разлагане, от шлака и дори от солите на тежките метали.

Консумацията на Синя Боровинка е добро профилактично средство за предотвратяване на сърдечни заболявания. Помага за запазване на зрението и подобрява видимостта на тъмно,защото укрепва кръвоносните съдовете в задната част на окото. Помага също при заболявания на пикочно–половата система, предотвратява появата на тумори на простатата на клетъчно ниво.

Този плод забавя процесите на стареене в човешкия организъм. Синята боровинка се използва като подмладяващо средство, като въздейства на кръвоносните съдове, като ги укрепва, подобрява паметта,предотвратява инфекциозни заболявания и регулира телесното тегло.

Състав: плодове синя боровинка, захар, слънчогледово масло

Енергийна стойност на 100 g :

Енергия 863/204 KJ/kcal
Мазнини: 1,0 g/100g
от които наситени мастни киселини: 0,1 g/100g
Въглехидрати: 45,6 g/100g
от които захари: 45,0 g/100g
Протеини: 0,6 g/100g
Сол: 0.002 g/100g