Официален вносител на Годжи Бери, диетични семена, екзотични сушени плодове и ядки.

  • Паула Фруутс ЕООД - Враца
  • +359 876 63 01 03
  • +359 897 83 03 64
  • paula_fruits@abv.bg
  • Всички цени са обявени за 1 кг.

Морски зърнастец

Доставка с Transpress - До адрес
33,00 лв
Морски зърнастец
Количество

Морския зърнастец е билка, като за медицински цели се използват листата, цветовете и плодовете на растението. Прилага се при лечение на артрит, стомашно-чревни язви, подагра, кожни обриви, причинени от инфекциозни заболявания. Чаят от облепиха се използва като източник на витамини, антиоксиданти, аминокиселини, мастни киселини и минерали за повишаване на кръвното налягане и намаляване на холестерола, за предотвратяване и контролиране на заболявания на кръвоносните съдове, за повишаване на имунитета.

Плодовете се използват за предотвратяване на инфекции, за подобряване на зрението, за забавяне на процеса на стареене.

Семената се използват като отхрачващо средство, за лечение на астма, при сърдечни заболявания, включително стенокардия и висок холестерол, за предотвратяване на заболявания на кръвоносните съдове и като антиоксидант. Маслото от облепиха се използва и за стимулиране на умствената дейност, облекчаване на заболявания, причинени от рака, ограничаване на токсичността в следствие на химиотерапии, балансиране на имунната система, лечение на стомашно-чревни заболявания, включително и язви, лечение на нощна слепота и сухота в очите. Допълнителен източник на витамини С, А и Е, бета-каротин, минерали, аминокиселини и мастни киселини.

Някои хора поставят плодовете, концентрат от плодовете или масло от семената на облепихата директно върху кожата, за да се предотврати или облекчи слънчевото изгаряне, за лечение на рани от залежаване, изгаряния, акне, дерматит, суха кожа, екземи, кожни язви, депигментация на кожата.

Зърнастецът може да бъде и под формата на храна – желе, сок, пюрета и сосове, приготвени от плодовете на растението.

Съществуват научни доказателства за влиянието на облепихата върху:

– Изгаряния – намалява болката и подпомага оздравяването;
– Заболявания на сърцето – понижава холестерола, намалява болката в гърдите и подобрява функцията на сърцето;
– Настинки – предпазва от настинка или облекчава симптомите й;
– Инфекции на храносмилателния тракт;
– Синдром на сухото око – намалява чувството за зачервяване на окото и паренето;
– Високо кръвно налягане – употребата на облепиха 8 месеца действа като занижител на кръвното налягане, подобно на изписваните лекарства;
– Чернодробни заболявания – намалява нивата на вредните химикали в черния дроб;
– Язва на стомаха – приемът на масло от зърнастец може да намали престоя в болница на хората, страдащи от язви на стомаха;
– Загуба на тегло, артрит, подагра, високо ниво на холестерол, визуални смущения, стареене, астма, кашлица, рак, ангина, слънчеви изгаряния, рани, киселини в стомаха, акне и други.

Подходящата дозировка от морски зърнастец зависи от няколко фактора, като възраст на пациента, здравословното му състояния и други условия. До този момент няма достатъчно научна информация, за да се определи оптималната доза за прием на облепиха. Имайте предвид, че дори при природните продукти, превишаването на препоръчителната доза може да се отрази негативно на вашето състояние. Бъдете сигурни, че следвате стриктно предписанията, поставени на опаковките на продуктите и се консултирайте с лекари специалисти или фармацевти, преди да преминете към употреба на продукт с включен в състава морски зърнастец.

 

Състав: плодове зърнастец цял сушен 100%

Енергийна стойност на 100 g :

 

Енергия 1779/425 KJ/kcal
Мазнини: 25.1 g/100g
от които наситени мастни киселини: 0,881 g/100g
Въглехидрати: 26.8 g/100g
от които захари: 4.35 g/100g
Протеини: 10.2 g/100g
Сол: 0.0025

g/100g