Официален вносител на Годжи Бери, диетични семена, екзотични сушени плодове и ядки.

  • Паула Фруутс ЕООД - Враца
  • +359 876 63 01 03
  • +359 897 83 03 64
  • paula_fruits@abv.bg
  • Всички цени са обявени за 1 кг.

Кумкуат - миниатюрен китайски портокал

Доставка с Transpress - До адрес
14,00 лв
Кумкуат укрепва здравето и спомага отслабването. Кумкуат е част от семейството на цитрусовите плодове. Родината на тези не много големи вечнозелени храстовидни дървета с миниатюрни плодове от рода на цитрусовите е Китай, затова често ги наричат китайски мандарини.
Количество

Японците ги наричат кин- кан, което в превод означава "златен портокал". В Европа растението е пренесено от Робърт Форчън през 1846 година. И днес кумкуат се култивират и отглеждат в Китай и Индокитай, Япония, Флорида и Калифорния. За разлика от останалите цитруси кумкватът цъфти през есента.

Зрее февруари- април. Кората на кумкуат е по- тънка и сладка от другите цитруси, затова плодът може да се консумира с обвивката. Кората е богата на етерични масла, антиоксиданти и фибри. 100 гр. кумкуат осигуряват 6,7 гр. или 17% от дневните препоръчителни нива на фибри, които трябва да си осигуряваме, включващи танини, пектин, хемицелулоза и други.

Подобно на останалите цитрусови плодове, кумкуат има ниско съдържание на калории. 100 г пресни плодове съдържат само 71 ккал. Екзотичният плод е източник на полезни за здравето минерали, като калций, мед, калий, манган, желязо, селен и цинк, витамини А, С и Е, диетични фибри, антиоксиданти като каротини, лутеин, зеаксантин, танини.

Съставките помагат за намаляване на риска от развитие на рак, диабет, дегенеративни заболявания и инфекции.

Кумкуат е богат на витамин С, който има ключова роля в борбата с оксидативния стрес, както и ко-фактор за някои ензими, ангажирани в синтезата на колагена, обмяната на мастните киселини. Има противовирусни и противоракови свойства и помага за предотвратяване на нервно-дегенеративни заболявания, артрит, диабет и др. Цитрусът съдържа добри нива на витамини от група В, като тиамин, ниацин, пиридоксин, фолати и пантотенова киселина. Тези витамини функционират като ко-фактори за метаболизма на въглехидрати, протеини и мазнини.

Информацията, поднесена тук е създадена с общообразователна цел. Тя не е предназначена да се използва за самолечение и подмяна на добрите медицински практики.

 

 

Енергийна стойност на 100 g :

Енергия 1543/363 KJ/kcal
Мазнини: 0.0 g/100g
от които наситени мастни киселини: 0.0 g/100g
Въглехидрати: 87.4 g/100g
от които захари: 83.1 g/100g
Протеини: 1.9 g/100g
Сол: 0.321 g/100g