Официален вносител на Годжи Бери, диетични семена, екзотични сушени плодове и ядки.

  • Паула Фруутс ЕООД - Враца
  • +359 876 63 01 03
  • +359 897 83 03 64
  • paula_fruits@abv.bg
  • Всички цени са обявени за 1 кг.

Кедрови ядки 950- Китай

Доставка с Transpress - До адрес
69,00 лв
Изключително богати на протеини, което ги прави важна хранителна добавка, както за бременни и малки деца, така и за възрастни хора.
Съдържат повече аминокиселини от месото и млякото, както и много витамини и минерали.
Влияят благотворно върху сърдечно- съдовата, храносмилателната и нервната системи, подобряват обмяната на веществата, засилват либидото.
Добре е да се ядат сурови, тъй като са чувствителни към топлината.
Количество

Кедровите ядки всъщност са семената на Сибирския бор или на 20 различни вида борови шишарки, плодове на дървета от семейство Pinaceae, род Pinus. Кедровите ядки са вкусни ядливите семена, като са известни още и като кедрови семена.

В Европа кедровите ядки идват от италианската пиня (Pinus pinea) - вид иглолистно дърво, достигащо височина до 20 метра, което има интересна наподобяваща чадър корона. Ядките, които пинята дава са с големина около 2 см, и с плоска овална издължена форма. По-малък добив идва от т.нар. Сребърна ела. В световен мащаб обаче най-голямо значение имат кедровите ядки, отглеждани в Северен Китай, където вирее Корейската пинята.

Дърветата, от които се събират по-големите и ценни кедрови ядки, са около 20 на брой. Има и други видове, чиито семена са ядливи, но техните размери са твърде малки. И макар, че кедровите ядки се подвизават под наименованието „ядки”, ботаническите закони повеляват те да са всъщност семена.

Историята не помни кога хората за първи път са започнали да усвояват вкусовите и здравословни качества на кедровите ядки, но има твърдения, които сочат легендарния лечител Авицена за един от първите, които са се запознали с ползите от тези дървесни семена.

 

 

Енергийна стойност на 100 g :

Енергия 2532/611 KJ/kcal
Мазнини: 50.70 g/100g
от които наситени мастни киселини: 5,30 g/100g
Въглехидрати: 14.2 g/100g
от които захари: 3,8 g/100g
Протеини: 24,0 g/100g
Сол: 0.010 g/100g