Официален вносител на Годжи Бери, диетични семена, екзотични сушени плодове и ядки.

  • Паула Фруутс ЕООД - Враца
  • +359 876 63 01 03
  • +359 897 83 03 64
  • paula_fruits@abv.bg
  • Всички цени са обявени за 1 кг.

Какао на зърна - Еквадор

Доставка с Econt Express - До адрес
20,00 лв
Какао на зърна - Еквадор
Количество


Какаовите зърна са ядките на плода на какаовото дърво.
То ражда големи светло жълти шушулки, в които се поместват натясно какаовите зърна.
Дървото е влаголюбиво растение и се отглежда в топлите земи на Африка, Азия, Централна и Южна Америка.
Неговите ядки, след определена преработка, се превръщат в основна суровина, какаото на прах,
за направата на така любимия на малки и големи, шоколад и производните му изделия.

Ползите, които носят за организма какаовите зърна в суров вид, са много и разнообразни.
За да е полезно, те трябва да са сурови,
защото след етапите на обработка и термичните процеси, се губят много голяма част от полезните вещества.


Изключително добър антиоксидант – антиоксидантите защитават клетките и ги пазят от преждевременно остаряване;
какаовите антиоксиданти се усвояват от организма за много кратко време;

Подобряват метаболизма и са подходящи за диети като осигуряват необходимите минерали и витамини,
потискат апетита и удължават чувството на ситост;

Имат анти-депресивно и анти-стресово действие. Когато хапваме какаови зърна отделяме хормони на щастието – ендорфин и серотонин;
съдържат и фенилетиламин – това е вещество, което човек произвежда, когато е влюбен;

Дават енергия и карат тялото да се чувства бодро и свежо – добър заместител са на кафето и е най-полезната ободрителна напитка измежду всички.

Регулират нивата на холестерола и кръвната захар;

Грижат се за сърдечно-съдовата система чрез съдържанието си на полифеноли и магнезий,
които вещества поддържат сърдечното здраве и регулират високото кръвно налягане;

Спомагат за редуциране на килограмите, защото полифенолите са чувствителни към инсулин и регулират гликемията;

Намаляват риска от рак, диабет, инсулт, инфаркт и други сърдечни заболявания, заради високото съдържание на епикатехин
(при обработката на какаовите зърна, това съединение намалява и дори изчезва, затова ги купувайте и консумирайте цели);

Заради богатото си съдържание на много протеини, фибри, витамини и минерали – калций, магнезий, желязо, цинк, хром, манган; витамини:
А, Б-комплекс, Е, С и други, са изключително полезни за целия организъм и поддържането на органите и системите в добро здраве;

Съдържат белтъчини, мазнини и въглехидрати, които дават чиста енергия на организма и се усвояват лесно, а не се натрупват под формата на излишни килограми,
както се случва при консумацията на сладки неща;

Облекчават предменструалния синдром и болките, подсилват вените и артериите, дейността на сърдечния мускул, намаляват кръвосъсирването;

Със своите около 200 полезни за организма съединения, какаовите зърна са изключително полезна храна за човешкия организъм,
бърз източник на енергия и ситост. Радват се на голяма популярност във веган средите и практически няма човек,
който наистина води здравословен начин на живот и не се ползва от техните качества. Дори и да не сте на диета, да не сте суровоядец или вегетарианец,
не отказвайте това богатство.

Консумирайте по няколко сурови и за предпочитане цели какаови зърна на ден и съвсем скоро ще се насладите на ползите.
Ако пък ви се струват горчивички, можете да ги счукате в хаванче и да ги смесвате с фибри, други ядки, овес, шейкове или да ги поръсвате върху различни десерти.
Какаото на прах не е смлени зърна, а извлек от какаовото масло, което се извлича като паста. Тя съхне и става на прах.
Оттам идва категоризацията на натуралните шоколади - 50%, 75% масленост, колкото по-високо, толкова шоколадът е по-полезен.

Информацията, поднесена тук е създадена с общообразователна цел. Тя не е предназначена да се използва за самолечение и подмяна на добрите медицински практики.

 

Енергийна стойност на 100 g :

Енергия 2454/596 KJ/kcal
Мазнини: 54.50 g/100g
от които наситени мастни киселини: 34.3 g/100g
Въглехидрати: 5.5 g/100g
от които захари: 0.3 g/100g
Протеини: 11,6 g/100g
Сол: 0.025 g/100g