Официален вносител на Годжи Бери, диетични семена, екзотични сушени плодове и ядки.

  • Паула Фруутс ЕООД - Враца
  • +359 876 63 01 03
  • +359 897 83 03 64
  • paula_fruits@abv.bg
  • Всички цени са обявени за 1 кг.

Инка бери - физалис, Колумбия

Доставка с Transpress - До адрес
35,00 лв
Инка Бери е плод ценен от дълбока древност от Инките и племената в Южна Америка, спадащ към суперхраните и отличаващ се с уникалния си вкус с високо съдържание на фосфор, витамин А, витамин С, витамин В12, протеини и също така биофлаваноиди.
Количество

Тези малки златни плодчета са често предпочитани от вегани, вегетарианци и хора заинтересовани на богати на хранителни вещества храни.

Инка бери расте на ниски по височина растения, а жълтите на цвят плодове са заобиколени от тънки като листа листове от хартия. Плодът в началото на растежа е зелен като постепенно във времето преминава към характерния си златен цвят. Тези интересни плодове виреещи в тропическите региони на Южна Америка са най-често срещани по високите части на планинските вериги.

Инка берито са малки и сладки плодове, лесно приемани от организма, най-често срещани в сушен вариант като много подходящо е приемането им с други плодове или ядки. Те също биват използвани при направата на много сладкиши като мъфини, бисквити, курабийки, торти и много други. Именно комбинацията им с различни по вид подсладител ги прави уникално кулинарно произведение и в същото време богато средство в здравословното ви хранене. Особено вкусно е комбинацията на берито с разтопен шоколад и оставено да изстине!

Инка бери е един от най-богатите на фибри плодове:

  • инка берито има повече диетични фибри в сравнение с много плодове
  • инка бери има почти двойно повече фибри от фурмите
  • инка бери също има повече фибри от сините сливи, сините боровинки, стафидите и кайсиите

Инка бери поддържа клетъчният метаболизъм, чрез високото съдържание на В12. Това прави и плодът натурален източник на енергия. Много от хората консумирали инка бери редовно, споделят че се чувстват страхотно и изпълнени с енергия, а и че са с по-добра ментална функция. Те са също и чудесен източник на антиоксиданти, чрез които се намалява и възпалението при различни заболявания.

Ако никога до сега не сте имали възможността да опитате този необикновент плод- трябва да го направите! Инка бери е една от най- вкусните суперхрани, които ще намерите.

Информацията, поднесена тук е създадена с общообразователна цел. Тя не е предназначена да се използва за самолечение и подмяна на добрите медицински практики.

 

Енергийна стойност на 100 g :

Енергия 1426/338 KJ/kcal
Мазнини: 3,70 g/100g
от които наситени мастни киселини: 0.50 g/100g
Въглехидрати: 58,60 g/100g
от които захари: 31,40 g/100g
Протеини: 9.90 g/100g
Сол: 0.00 g/100g