Тези малки златни плодчета са често предпочитани от вегани, вегетарианци и хора заинтересовани на богати на хранителни вещества храни.
Инка бери расте на ниски по височина растения, а жълтите на цвят плодове са заобиколени от тънки като листа листове от хартия. Плодът в началото на растежа е зелен като постепенно във времето преминава към характерния си златен цвят. Тези интересни плодове виреещи в тропическите региони на Южна Америка са най-често срещани по високите части на планинските вериги.
Инка берито са малки и сладки плодове, лесно приемани от организма, най-често срещани в сушен вариант като много подходящо е приемането им с други плодове или ядки. Те също биват използвани при направата на много сладкиши като мъфини, бисквити, курабийки, торти и много други. Именно комбинацията им с различни по вид подсладител ги прави уникално кулинарно произведение и в същото време богато средство в здравословното ви хранене. Особено вкусно е комбинацията на берито с разтопен шоколад и оставено да изстине!
Инка бери е един от най-богатите на фибри плодове:
Инка бери поддържа клетъчният метаболизъм, чрез високото съдържание на В12. Това прави и плодът натурален източник на енергия. Много от хората консумирали инка бери редовно, споделят че се чувстват страхотно и изпълнени с енергия, а и че са с по-добра ментална функция. Те са също и чудесен източник на антиоксиданти, чрез които се намалява и възпалението при различни заболявания.
Ако никога до сега не сте имали възможността да опитате този необикновент плод- трябва да го направите! Инка бери е една от най- вкусните суперхрани, които ще намерите.
Информацията, поднесена тук е създадена с общообразователна цел. Тя не е предназначена да се използва за самолечение и подмяна на добрите медицински практики.
Енергийна стойност на 100 g :
| Енергия | 1426/338 | KJ/kcal |
| Мазнини: | 3,70 | g/100g |
| от които наситени мастни киселини: | 0.50 | g/100g |
| Въглехидрати: | 58,60 | g/100g |
| от които захари: | 31,40 | g/100g |
| Протеини: | 9.90 | g/100g |
| Сол: | 0.00 | g/100g |