Производството и преработката на плодове генерира остатъци и нестандартни плодове. Използването на тези плодови остатъци за създаване на кубчета сушени плодове е иновативен подход за намаляване на хранителните отпадъци и създаване на продукти с добавена стойност. Процесът включва смилане на плодовите остатъци от нестандартни плодове в каша, добавяне на естествени свързващи агенти, като пектин, и след това дехидратиране на сместа, за да се образуват кубчета. При този процес не се добавя захар. Полученият продукт е с високо съдържание на фибри, витамини и минерали и може да се използва като здравословна закуска или съставка в печива, смутита и други храни.
Състав: Грейпфрут 65%, ябълков сок концентрат 30%, плодов пектин 3,1%,
лимонов концентрат 1,8%, царевично нишесте 1%
Енергийна стойност на 100 g :
| Енергия | 1364/326 | KJ/kcal |
| Мазнини: | 0,62 | g/100g |
| от които наситени мастни киселини: | 0.04 | g/100g |
| Въглехидрати: | 66.1 | g/100g |
| от които захари: | 64,8 | g/100g |
| Протеини: | 0,77 | g/100g |
| Сол: | 0.0 | g/100g |