Официален вносител на Годжи Бери, диетични семена, екзотични сушени плодове и ядки.

  • Паула Фруутс ЕООД - Враца
  • +359 876 63 01 03
  • +359 897 83 03 64
  • paula_fruits@abv.bg
  • Всички цени са обявени за 1 кг.

Горчива кайсиева ядка- Турция

Доставка с Econt Express - До адрес
15,00 лв
Горчива кайсиева ядка- Турция
Количество

Горчивите кайсиеви ядки по подобие на близките до тях горчиви бадемови ядки, а също и ядките на вишни, череши,
сливи са твърде интересни от медицинска гледна точка. Официално забранявани за продажба в САЩ,
въпреки редица доказателства за силата им да убиват ракови клетки.
Вероятно най-известният труд по темата е книгата на Едуард Грифин 'Свят без рак',
в която описва истината за лечебните свойства на витамин В17, наричан още – лаетрил или амигдалин.
Авторът дава сведения за успешно излекувани пациенти болни от рак и научни обяснения за неговото действие.
В началото на неговото откриване са излекувани много хора в клиниките преди да се забрани за изпозлване.
Публикувани са и разкази за оздравяване на хора боледували от рак. Една от тях е Хелън Кюран,
на която оставали 2-3 месеца живот. Благодарение на храненето с натурална храна и горчиви кайсиеви ядки
е оздравяла от меланома.
Причината е съдържащите се в него 2 молекули глюкоза, едната, от които е безобидна - бензалдехид,
но другата съдържа опасен цианид - хидроген цианид. Точно тази отровна съставка убива раковите клетки с цианида в нея.
Той извършва това избирателно. В раковите клетки се съдържа един ензим - бета-глюкозидаза,
който разделя молекулата на двете й съставки и така цианидът остава освободен от тази връзка между двете молекули
и се излъчва в клетъчното пространство точно в целта – проблемните ракови клетки.

Това свойство на ядките на кайсиите и бадемите ги прави ефективно средство против болестта.
Всъщност за витамин В17, съдържащ се в тях се твърди от учените, че не е точно витамин, а витаминоподобно вещество.
Всъщност една от причините за появата на болестта рак е неговият недостиг,
който се намира естествено в нерафинираните пълнозърнести храни, бобови - повече в лещата, семената в ябълки, круши и други
плодове, както при скорбутът е от недостиг на витамин С.
Амигдалинът се съдържа в кайсиевите ядки, в бадемите, горчивия бадем, вишни, праскови, сливи, ябълковите семки, соргото,
просото, лененото семе, лещата, някои бобови култури, гроздето, в някои билки и в много други продукти,
които днес употребяваме в пъти по-малко от нашите предци.

Препоръчителен дневен прием: Горчиви кайсиеви ядки трябва да се приемат сурови, за да има полза от тях.
Дозата за деня, която се препоръчва е до 10 ядки на ден, приемани не на едно ядене, а на 3 пъти през деня.
Препоръчва се да не се пие вода 1-2 часа след употребата им.

Информацията, поднесена тук е създадена с общообразователна цел. Тя не е предназначена да се използва за самолечение и подмяна на добрите медицински практики.

Енергийна стойност на 100 g :

Енергия 2353/530 KJ/kcal
Мазнини: 49,2 g/100g
от които наситени мастни киселини: 3.1 g/100g
Въглехидрати: 5,4 g/100g
от които захари: 0,0 g/100g
Протеини: 21.9 g/100g
Сол: 0.00001 g/100g