Описание на Сурови Бадеми от Паула Фруутс
Открийте хрупкавия и здравословен вкус на Суровите Бадеми от Паула Фруутс – идеални за всяка хапка! Суровите бадеми от Паула Фруутс не са просто закуска; те са истинско богатство от хранителни вещества, които поддържат здравето и ви зареждат с енергия през целия ден. Тези бадеми са внимателно подбрани и запазени в суров вид, за да предложат натурален вкус и полезни съставки.
Защо да изберете Суровите Бадеми от Паула Фруутс?
Паула Фруутс се грижи да ви предложи най-доброто от природата. Всяко пакетче сурови бадеми е продукт на нашето внимание към качеството и свежестта. Докато ядките в супермаркетите често престояват дълго в складове, нашите бадеми се съхраняват оптимално, за да запазят своята натурална хрупкавост и всички полезни свойства.
Ползи и предимства на Суровите Бадеми от Паула Фруутс:
Подходящи поводи и празници за Суровите Бадеми от Паула Фруутс:
Тази универсална закуска е отличен избор за всякакви поводи:
За кого са подходящи Суровите Бадеми от Паула Фруутс?
Поръчайте Суровите Бадеми от Паула Фруутс и се насладете на натуралния вкус и ползите от тази хрупкава и здравословна закуска!
Статия за Сурови Бадеми
Бадемите са изключително полезни ядки, които се ценят заради своето високо съдържание на протеини, минерали и витамини. Бадемите са богати на калий, калций, желязо, магнезий, фосфор и витамин Е, което ги прави важна част от здравословната диета. Те също така помагат при различни здравословни проблеми като малокръвие, нарушения в зрението и хипертония. Консумацията на бадеми може да намали риска от атеросклероза и депресия.
Освен това, калият, мазнините и протеините в бадемите са мощен инструмент за укрепване на здравето на сърцето. Витамин Е и магнезият в ядките намаляват опасността от сърдечни заболявания и пристъпи. Бадемите помагат за ограничаване въздействието на С-реактивните протеини, които причиняват нежелано възпаление на съдовете и артериите.
Бадемите също така подпомагат мозъчната функция. Те съдържат рибофлавин и L-карнитин, които стимулират мозъчната активност и генерират нови нервни пътища, намалявайки вероятността от развитие на болестта на Алцхаймер. Фенилаланинът в бадемите подобрява когнитивните способности и уменията за учене при деца и тийнейджъри.
Бадемовото мляко е лесно за храносмилане и не предизвиква стомашно-чревни ферментации, което го прави подходящо за кърмачки и малки деца. Важно е обаче да се консумират само сладките видове бадеми, тъй като горчивите съдържат големи количества ефирни масла, които могат да бъдат вредни за здравето.
В заключение, бадемите са не само вкусни, но и изключително полезни за здравето, като предлагат множество ползи за сърцето, мозъка и общото благосъстояние.
Състав: сурови ЯДКИ БАДЕМ сорт Калифорния
Енергийна стойност на 100 g :
| Енергия | 2728/659 | KJ/kcal |
| Мазнини: | 55.8 | g/100g |
| от които наситени мастни киселини: | 3.7 | g/100g |
| Въглехидрати: | 14,0 | g/100g |
| от които захари: | 3.8 | g/100g |
| Протеини: | 21.7 | g/100g |
| Сол: | 0.013 | g/100g |