Официален вносител на Годжи Бери, диетични семена, екзотични сушени плодове и ядки.

  • Паула Фруутс ЕООД - Враца
  • +359 876 63 01 03
  • +359 897 83 03 64
  • paula_fruits@abv.bg
  • Всички цени са обявени за 1 кг.

Сурово какао на счукани зърна - Пълномаслено, насипно

Доставка с Econt Express - До адрес
22,00 лв
Какаовите парченца (cacao nibs) представляват обелени и счукани какаови зърна. Всъщност счуканите какаови зърна са предшественик на шоколада. Има два вида cacao nibs. Единият е от печени какаови зърна, а другият от сурови какаови зърна. Нашите са сурови и органични.
Количество

Трябва да се отбележи, че какаовите зърна обикновено преминават и процес на ферментация, като обикновено се разполагат в дървени щайги или кошници с бананови листа помежду им и отгоре. Продължителността на ферментацията е между 2 и 7 дена. Процеса променя аромата, но ако искаме по-добър аромат ферментацията трябва да е по-дълга. Ферментацията променя и вкуса на зърната, който обикновено оприличаваме с този на шоколада. Без ферментационният процес не се получава шоколадов вкус.

Счуканите какаови зърна не са печени или ферментирали, получени са от сурови какаови зърна, обелени и счукани на частички.

Счуканите какаови зърна (Cacao nibs) съдържат магнезий, сулфур, антиоксиданти, моноаминооксидазни-инхибитори, фенилтиламин и анандамид. Те правят сърцето ни по-здраво и намаляват стреса. В последните години cacao nibs се превръщат в популярна, здравословна храна.

Консумацията на счукани какаови зърна е по-лесна от консумацията на цели какаови зърна. Счуканите могат лесно да се прибавят в шейкове и в рецепти за шоколад.

Енергийна стойност на 100 g :

Енергия 2454/596 KJ/kcal
Мазнини: 54.50 g/100g
от които наситени мастни киселини: 34.3 g/100g
Въглехидрати: 5.5 g/100g
от които захари: 0.3 g/100g
Протеини: 11,6 g/100g
Сол: 0.025 g/100g