Официален вносител на Годжи Бери, диетични семена, екзотични сушени плодове и ядки.

  • Паула Фруутс ЕООД - Враца
  • +359 876 63 01 03
  • +359 897 83 03 64
  • paula_fruits@abv.bg
  • Всички цени са обявени за 1 кг.

Спирулина на прах - Органик

Доставка с Econt Express - До адрес
39,00 лв
За тези, които за първи път се сблъскват с този дар на природата поясняваме, че спирулината е микроскопично синьо-зелено водорасло, което се използва като хранителен източник заради високото си съдържание на протеини, витамини, минерали и каротеноиди.
Количество

Спирулината е роднина на кафявите морски водорасли, но не е океанско растение – намира се в леко солените алкални води на много езера.

С годините на спирулината са приписвани много здравни ползи, но засега не са проведени достатъчно изследвания за потвърждението им.

Възможна е и появата на някои странични ефекти при приемането на спирулина, затова е добре да се консултираме първо с лекар.

Факти за спирулината
Според специалистите 65% от това миниатюрно водорасло са протеини, а като бонус получаваме и много аминокиселини.

Спирулината съдържа и доста важни хранителни вещества като бета каротин, витамин В12, витамин Е, желязо, цинк, манган, мед и селен.

Макар че се състоят само от една клетка, спирулините са приблизително 100 пъти по-големи по размер от другите водорасли.

С какво е полезна спирулината
Тя се използва най-вече за стимулиране на имунната система. Макар че са нужни още изследвания, специалистите твърдят,

че спирулината привидно повишава производството на антитела и цитокини, които тялото произвежда, за да се бори с инфекциите и заболяванията.

Спирулината може да подпомогне и растежа на полезните бактерии в червата, сред които и видовете Lactobacillus.

Хранителните добавки със спирулина се приемат за потискане на апетита, за предпазване от рак на устната кухина,

за подобряване на симптомите на т.нар. хиперкинетично разстройство с нарушение на вниманието (популярно и с английското си съкращение ADHD), за блокиране на алергични реакции и за справяне с умората.

Приемана под форма прах, дневната доза на спирулина е от една - до две чаени лъжици

Спирулината е едноклетъчно синьо- зелено спираловидно водорасло
и е призната за един от най – големите потенциални източници на белтъчини
и други жизненоважни хранителни вещества сред растенията.
Спирулината укрепва и подсилва имунната система на човека
и е особено полезна при поддържането на здравословен и балансиран режим на хранене.
Тя съдържа над 100 хранителни съставки, от които 60 – 70% белтъчини (сухо
всички незаменими аминокиселини, витамини А(бета каротин),
Е, В1, В2, В6, В12, Е и К, както и минерали като магнезий,
желязо, калций, фосфор, йод, селен, цинк и др.
Учените твърдят, че спирулината е един от най – богатите естествени източници на антиоксиданти,
освен това тя съдържа 25 пъти повече провитамин А от суровите моркови
и 50 пъти повече органично желязо от суровия спанак.

Областите на действие на Спирулината,
като здравословна добавка за профилактика и помощ при лечение са следните:

· Притежава силно антивирусно и антиалергично действие
· Облекчава артритните болки
· Проблеми при предменструален синдром (ПМС)
· Помага при превенцията на болестите на кръвоносната система, намалява нивото на холестерол и регулира кръвното налягане.
· Богатото й минерално съдържание спомага за поддържане здрава структурата на зъбите, костите и ноктите.
· Значително забавя процесите на стареене, като неутрализира свободните радикали.
· Подходяща е за вегетарианци или хора с хранителен режим, защото съдържа два пъти повече протеини от соята.
· Основен източник на фикоцианин, който е мощен и важен за здравето пигмент.
· Най – добрият източник на гама – линоленова киселина (GLA), която е незаменима мастна киселина с противовъзпалително действие,
необходима за здравето на нервната система.


През есенно – зимния период нашият организъм се нуждае от допълнително стимулиране, за да може да се пребори с настинките и грипа.
Особено важно е да си осигурим прием на здравословна и питателна храна, богата на витамини и минерали.
Натуралните и лесно достъпните продукти като спирулината определено са по – добра алтернатива от синтетичните добавки.

Антиоксиданти. Спирулината съдържа следните антиоксиданти:

- Бета – каротин (и други каратиноиди). Каратиноидите са естествени мастноразтворими антиоксиданти,
известни с това, че увеличават продължителността на живота и укрепват имунната система.
- Хлорофил: кръвообразуващ фактор и пречистващ агент.
- Зеаксантин: най – важният антиоксидант за подобряване на зрението.
- Супероксид дисмутаза (SOD): един от най – важните укрепващи здравето метаболитни ензими.
- Фикоцианин: пигмент известен с това, че подпомага производството на стволови клетки.
Освен това работи заедно с нашия собствен вътрешен пигмент билирубин за поддръжка на функционирането на черния дроб на оптимални нива.

Гамалиноленова киселина (GLA). Спирулината е единствената зелена храна, богата на незаменимата мастна киселина GLA.
GLA прави косата и кожата блестящи и здрави, а същевременно и меки. GLA вероятно е фактор,
който оказва влияние на наблюдаваната у спирулината способност да намалява алергиите.

Кръвообразуващ фактор. Спирулината помага да се облекчат симптомите на анемия, да се увеличи хемоглобина,
да се подобри качеството на кръвта и да се увеличат червените кръвни телца. Спирулината съдържа също толкова желязо, колкото и месото.


Белтъчини (Протеини). Спирулината съдържа най – висока концентрация на белтъчини от всяка друга позната храна.
Белтъчините са полезни не само за изграждането на мускулна маса, а и за издръжливостта, за балансирана кръвна захар,
балансирана химия на мозъка, неврологично здраве, бързо
изграждане на здрава костна система и за всеки друг аспект на здравословния живот.

Сяра. Спирулината съдържа също и няколко биологични форми на минерална сяра.
Сярата може да помогне за освобождаване на нашите тъкани от токсини.
Спирулината помага при синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност,
като отстранява алуминий, въглероден тетрахлорид и други токсини от тялото.

Енергийна стойност на 100 g :

Енергия 1712/409 KJ/kcal
Мазнини: 8,20 g/100g
от които наситени мастни киселини: 3,4 g/100g
Въглехидрати: 16,1 g/100g
от които захари: 0,50 g/100g
Протеини: 63,5 g/100g
Сол: 1,1 g/100g