Официален вносител на Годжи Бери, диетични семена, екзотични сушени плодове и ядки.

  • Паула Фруутс ЕООД - Враца
  • +359 876 63 01 03
  • +359 897 83 03 64
  • paula_fruits@abv.bg
  • Всички цени са обявени за 1 кг.

Кокосова захар от цветовете на кокоса- органик

Доставка с Econt Express - До адрес
13,00 лв
Кокосовата захар се добива от цветовете на кокосовите палми по време на цъфтеж.
Количество

Кокосовата захар е заместител на захарта, който от известно време набира популярност на пазара. Тя е направена от сока, който се извлича от кокосовата палма. Вкусът на чистата кокосова палмова захар е подобен на вкуса на кафявата захар.

При готвене тя е с много ниска температура на топене и изключително висока температура на изгаряне, така че може да се използва в печените продукти на мястото на обикновената бяла захар.

Според изследванията кокосовата захар може да бъде похвалена за своя нисък гликемичен индекс. Много експерти твърдят, че тя е по-добрият избор за хората с диабет в сравнение с обикновената бяла захар. Гликемичният индекс (ГИ) е мярка за това как храната повишава кръвната захар.

Казаното по-горе е добре за хората с диабет, които могат да използват кокосовата захар като подсладител, но те не трябва да я третират по различен начин в сравнение с обикновенната захар.

Тя осигурява точно толкова калории и въглехидрати, колкото бялата захар: около 15 калории и 4 грама въглехидрати на чаена лъжичка. Така че все още трябва да внимавате при планирането на храненето.

 

Енергийна стойност на 100 g :

Енергия 2665/648 KJ/kcal
Мазнини: 62,40 g/100g
от които наситени мастни киселини: 47,6 g/100g
Въглехидрати: 4.7 g/100g
от които захари: 1.60 g/100g
Протеини: 6.20 g/100g
Сол: 0.098 g/100g