Официален вносител на Годжи Бери, диетични семена, екзотични сушени плодове и ядки.

  • Паула Фруутс ЕООД - Враца
  • +359 876 63 01 03
  • +359 897 83 03 64
  • paula_fruits@abv.bg
  • Всички цени са обявени за 1 кг.

Какао на прах алкализирано Испания

Доставка с Econt Express - До адрес
9,50 лв
Какао на прах алкализирано Испания
Количество

Какаовият прах се прави от какаови зърна. Какаовите зърна съдържат Серотонин, Триптофан, Анандамин, Допамин, Фенилетиламин (PEA) и моноаминооксидазни-инхибитори. Всички те имат положителен ефект върху мозъка като захранват с повече Серотонин и поддпомагат циркулацията на други невро-трансмитери.

Можем ли да смелим какаови зърна или да счукаме какаови зърна и да се получи какао на прах? Отговорът е "Не". Всъщност прахът се прави чрез извличане на какаово масло от какаовото зърно, а след това се изсушава остатъкът и се смила до фина пудра. Разбира се, шоколадът се прави също и от какаови зърна.

Какаовият прах има тъмнокафяв цвят. Вкусът му е леко горчив, когато е суров, но доставя добър шоколадов вкус на десерти, кейкове и бисквити, в които е миксиран. Какаовият прах може да се използва в изработката на ръчен шоколад или в комбинация с парченца, за да придаде по-плътен шоколадов вкус. Използвайте какаовата пудра за приготвяне на шоколадов крем, мъфини, кейкове, глазури и топинг.

Енергийна стойност на 100 g :

Енергия 1352/316 KJ/kcal
Мазнини: 11,7 g/100g
от които наситени мастни киселини: 7,1 g/100g
Въглехидрати: 12,0 g/100g
от които захари: 2,0 g/100g
Протеини: 23,1 g/100g
Сол: 0.25 g/100g